• Gyurcsó Bori - horoszkóp elemzés
  • Tarot elemzés

Mi az Ascendens?

 

Mi az Ascendens?

Az Ascendens lényegét és ennek személyiségünkre gyakorolt hatását kevesen ismerik, annak ellenére, hogy ez ugyanolyan fontos eleme a születési képletünknek, mint a Napjegy.

Amikor felteszed az ismerősödnek azt a kérdést, hogy "te melyik jegyben születtél?", akkor tudnod kell, hogy ez a kérdés pontatlan és asztrológiai szemmel nézve értelmezhetetlen. Minden ember születési képletében több állatövi jegy is szerephez jut (alapvetően mind a 12),  igaz, vannak olyan képletek, ahol egy jegyben több bolygó is áll, így az a jegy még hangsúlyosabbá válhat. Olyan ember nincs, akinek minden bolygója és a Napja, Holdja, Ascendense is ugyanazon jegyben állna. A horoszkóp ábra egy rendkívül összetett képlet, aminek csupán egyik eleme a Nap. Aki arra kíváncsi, hogy melyik jegyben születtél, valójában azt szeretné megtudni, hogy mi a Napjegyed.

A Napjegyünkkel nem összekeverendő az Ascendens jegye.  A születés pillanatában a születési hely horizontján felkelő jegy, annak is egy adott pontja az, amit Ascendens-nek hívunk. Ez nagyon nagy mértékben befolyásolja személyiségünket, habitusunkat. Egész más lesz egy Ikrek Napjegyű ember személyisége, ha a Vízöntő vagy ha a Rák jegyében áll az Ascendense. Ennek ismeretében sokkal árnyaltabb tudásunk lehet magunkról,  de nem szabad elfelejtenünk, hogy a Napjegy és az Ascendens ismerete még mindig csak a jéghegy csúcsa!

vissza

Kapcsolat

Tel.:     +36 30 752 25 31

E-mail: asztro@gyurcsobori.hu