Kapcsolat

Tel.:     +36 30 752 25 31

E-mail: asztro@gyurcsobori.hu

Facebook

Nagy Árkánum

10. A Sorskerék

10. A Sorskerék

A Sorskerék vagy Szerencsekerék lapja az élet minden területén bekövetkező változást, mozgást, növekedést és új lehetőségeket szimbolizálja. A változás gyakran hirtelen, kézzelfoghatóan és üdítő módon következik be, de kimenetelét nehéz megjósolni.

tovább

11. Az Igazság

11. Az Igazság

A kártya azt jelzi, ideje számot adnunk eddigi tetteinkről. Olyan döntés előtt állunk, amelynek meghozatala nagy mértékben kihat jövőnkre. Mindenki azt kapja, amit érdemel, legyen szó erkölcsi, karmikus, etikai vagy jogi indíttatású helyzetről.

tovább

12. Az Akasztott

12. Az Akasztott

Ideje a dolgokat más szemszögből nézni - ez a lap fő üzenete. A képen látható alak könnyed, már-már vidám, nyoma sincs az aggodalomnak. Fontos, hogy a kérdéses pillanatban felül tudjunk emelkedni problémáinkon és kívülről lássuk magunkat és az adott helyzetünket, így a belső fejlődésünk érdekében tett lépéseink által a felmerülő problémák lehetőséggé válnak.

tovább

13. A Halál

13. A Halál

A Halál a természetes változás és átalakulás lapja, mellyel egy adott életciklus lezárul és egy új elkezdődik. Az útkeresés véget ér, a változás és átalakulás elkerülhetetlen. A Halál lapja a személyes vágyaink elengedését és a minden fölösleges formától való eloldódást szimbolizálja.

tovább

14. A Mérték / A Kiegyenlítődés

14. A Mérték / A Kiegyenlítődés

A mértékletesség és az energiák egyensúlyba kerülése a gyógyulás alapvető feltétele. A lap azt jelzi, hogy az önuralom és a megfontoltság révén két szélsőséges állapot között megtalálhatjuk az arany középutat.

tovább

15. Az Ördög

15. Az Ördög

Az Ördög kártyája elsősorban félelmeinket, hiedelmeinket, hazugságainkat és tudatlanságunkat jeleníti meg, amelyek végül kételkedésbe és pesszimizmusba csaphatnak át, így kötve gúzsba bennünket. A kártya olyan ellenerőt jelez, amely elsősorban a kreatív, alkotó energiánk megélését akadályozza.

tovább

16. A Torony

16. A Torony

A Torony az egyik legerősebb "változáskártya", mely legtöbbször hirtelen, nagyon radikális eseményeket jelöl életünkben. Rendszerint egy hosszabb, nem előrevívő élethelyzet direkt lezáródását jelöli, ahol a döntés meghozatalát mi magunk még halogattuk volna. A lap sorsszerű változást, közelgő izgalmat, hirtelen felfordulást jelez az életünkben.

tovább

17. A Csillag

17. A Csillag

A Csillag lapja a vágyak beteljesülésének, a felszabadultságnak és a belső békének a szimbóluma. Olyan helyzetet mutat, amelyben teljes mértékben megnyílhatunk és őszintén kifejezhetjük magunkat, anélkül, hogy bármit is eltitkolnánk. Ez a magja az önbecsülésnek és a hitnek, amely hozzájárul az emberiség megjobbításához.

tovább

18. A Hold

18. A Hold

Ez a kártya a szinkronicitás, az intuíció, az álmok, a misztérium és a szimbolizmus megjelenítője. Tükrözött fényének köszönhetően a Hold egy bizonyos dolog jelentésének egy másikra való átvitelét képviseli. Új eszmék, új gondolatok merülhetnek fel bennünk, amelyek azonban még nem nyerték el végleges formájukat.

tovább

19. A Nap

19. A Nap

A Nap a jólét örömteli, sugárzó érzésének szimbóluma. Egy konkrét dolog fölött érzett boldogságunkat jelzi, vagy egyszerűen csak örülünk, hogy élünk és átadhatjuk magunkat az egyszerű örömöknek. A borongás eloszlatójaként a Nap fényt hoz az életünkbe, játékosságot és spontaneitást sugall.

tovább