Kapcsolat

Tel.:     +36 30 752 25 31

E-mail: asztro@gyurcsobori.hu

Facebook

Nagy Árkánum

0. A Bolond

0. A Bolond

A Bolond a kezdet és a vég. A tudatos cselekvést, alkotást, teremtést közvetlenül megelőző pillanatot jelképezi, a semmit, amiből a mindenség keletkezik. Tiszta, naiv, ösztönös, ám kaotikus állapot, ahol a lehetőségek végtelen tárháza rejlik a mélyben, a kérdés, mit kezdünk mindezzel.

tovább

1. A Mágus

1. A Mágus

A Mágus az aktivitást, a teremtőerőt, a kezdeményezést jelképezi. Bármely univerzális erőt képes mozgósítani az eredmény érdekében. Eredeti gondolatok, kreativitás, önbizalom és akaraterő, az új útra lépés pillanata.

tovább

2. A Főpapnő

2. A Főpapnő

Rejtett motivációkat, belső világunkba való elmerülést, mélyben rejlő érzések és hangulatok megélését jelenti a Főpapnő lapja. A Főpapnő tudásához és üzenetéhez harsány, ego - vezérelt módon nem juthatunk hozzá, ideje kissé befelé figyelnünk.

tovább

3. Az Uralkodónő

3. Az Uralkodónő

Az Anya és Szerető ősi archetípusa, az eszenciális nőiség jelképe, a kreatív életerő megjelenítője. Az Uralkodónő a termőföld, a termékenység és bőség jelképe. Racionális és egyúttal ösztönös, erős női vitalitást szimbolizál.

tovább

4. Az Uralkodó

4. Az Uralkodó

Ez a kártyalap a férfias elvet, a hatalom, az apaság és a vezető archetípusát jeleníti meg. A struktúráltságot, szervezettséget és a szabályokat is szimbolizálja az Uralkodó lapja.

tovább

5. A Főpap

5. A Főpap

A Főpap archetípusa a tudást és az oktatást jeleníti meg, mely a bizalomra és együttműködésre épül. Olyan életfeladatokat és teendőket jelöl, melyek a tradícionális értékekkel és a megalapozott, valódi tudással kötnek össze bennünket.

tovább

6. A Szeretők / A Válaszút

6. A Szeretők / A Válaszút

Ez a lap megmutatja, hogy a Főpap által közvetített erkölcsi kötelezettségeinket hogyan ültetjük át emberi kapcsolatainkba. A kérdés, hogy valódi énünket felfedve létre tudunk e hozni egyensúlyi helyzeteket, és vágyaink, döntéseink milyen próbatétel elé állítanak bennünket.

tovább

7. A Diadal / A Diadalszekér

7. A Diadal / A Diadalszekér

Törekvéseink sikerrel járhatnak, céljainkat elérhetjük, de ennek feltétele a nyers, külső erő mozgósítása, a képességeink és tudásunk, valamint ösztöneink és érzelmeink megfelelő irányítása.

tovább

8. Az Erő

8. Az Erő

A lap a belső, spirituális erőnket szimbolizálja, azt a tüzet és lelkierőt, amivel céljainkért, vágyainkért tenni tudunk, legyőzve belső félelmeinket és kordában tartva vakmerőségünket. Mentális és érzelmi egyensúlyt jelez, mely által szembenézhetünk hibáinkkal, vágyainkkal, gyengeségeinkkel és képességeinkkel.

tovább

9. A Remete

9. A Remete

A lap a jungi "bölcs öreget" jelképezi, egy mentort, aki a példaképünk lehet. Életünkben a lap egy olyan időszakot jelezhet, amikor az egyedüllét és a belső önvizsgálat fontos szerephez jut. A múltban megszerzett tudás gyakorlati alkalmazása segít megtalálni az ösvényt, amelyen járva rejtett képességeink kibontakozhatnak.

tovább