Kapcsolat

Tel.:     +36 30 752 25 31

E-mail: asztro@gyurcsobori.hu

Facebook

Híres születésnaposunk - Meryl Streep

2021.06.22.

Híres születésnaposunk - Meryl Streep

A mai napon 72 éves Meryl Streep, háromszoros Oscar- és nyolcszoros Golden Globe-díjas amerikai színésznő. Korunk egyik legtehetségesebb és legsikeresebb színésznője, akinek karrierje töretlen, élete pedig allűrök és botrányok nélkül zajlik. Isteni színésznő, aki sosem okoz csaklódást szerepeiben - kisugárzása, természetessége és időtálló szépsége mindenkit elbűvöl.

Meryl Streep 1949. június 22-én, a Rák jegyében született Harry Streep és Mary Wolf gyermekeként. Anyjának angol és német felmenői vannak, apja ír származású. Először a Vassar Főiskola diákjaként végzett, utána pedig a Yale-en 1975-ben végezte el a drámaszakát. Ezután New Yorkba költözött, ahol színházban kezdett el dolgozni. Filmes karrierje 1977-ben kezdődött a Júlia című filmben, majd szerepelt A szarvasvadász című filmben, amiért Oscar-díjra is jelölték. 1979-ben a Kramer kontra Kramer című filmben egy nőt játszott, aki férjét és fiát elhagyja, alakításával elnyerte első Oscar-díját. Megtanult hajót navigálni, hegedülni és ír táncokat előadni. Az 1982-es Sophie választása című holocaust-drámában nyújtott alakításáért is Oscar-díjat kapott. 1985-ben nagysikerű volt alakítása a Távol Afrikától c. filmben Robert Redford oldalán.

Meryl az Ikrek és Rák jegy határán született, így okos, szerény és érzelmes egyszerre. Filmjeiben egyéniségeket alakít, csupa ízig-vérig nõt, anyatigrist vagy olyasvalakit, aki épp a másságával tûnik ki, akinek feladata, küzdelme és sorsa van. Mindig másképpen nõies és soha nem okoz csalódást a szerepeiben.

vissza