Kapcsolat

Tel.:     +36 30 752 25 31

E-mail: asztro@gyurcsobori.hu

Facebook

Híres születésnaposunk - Kate Winslet, az igazi Mérleg Nő

2020.10.05.

Híres születésnaposunk - Kate Winslet, az igazi Mérleg Nő

Ki ne ismerné a Titanic című film hősnőjét, az Oscar-díjas és négyszeres Golden Globe-díjas angol színésznőt, Kate Winslet-et! 1975. október 5-én született a Mérleg jegyében, azaz a gyönyörű színésznő ma ünnepli 45. születésnapját!

Kate Elizabeth Winslet angol színésznő és énekesnő 1975. október 5-én született. Berkshire-ben nevelkedett, ahol gyermekkorában drámát tanult.

Karrierje a brit televízióban kezdődött 1991-ben az akkor debütált Mennyei teremtmények (1994) című filmben, mely első komolyabb szakmai sikereinek forrását jelentette. Ezt követően szerepelt az Értelem és érzelem (1995) című filmben is, de az igazi hírnevet a Titanic-ban (1997) nyújtott alakításával érte el.

Winslet szerepet játszott még az Iris (2001), az Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004), az Én, Pán Péter (2004), a Little Children (2006), A szabadság útjai (2008), és a Steve Jobs (2015) című filmekben is, melyek révén napjaink egyik legismertebb és legkedveltebb csillagai közé emelkedett. 2008-ban David Edelstein kritikus kijelentette, hogy Winslet "generációja legjobb angol nyelvű filmszínésznője".

A színésznő elismeréseinek sorát gyarapította egy újabb Oscar-díj, melyet A felolvasó (2008) című film női főszerepéért kapott. Partnere Raplh Fiennes volt. Emmy-díjban részesült a legjobb női mellékszereplő kategóriában a Mildred Pierce (2011) minisorozatban nyújtott alakításért.

A színészkedés mellett Winslet már dokumentumfilmek és gyerekkönyvek narrátoraként is dolgozott.

Miután elvált előző férjeitől, a filmrendező Jim Threapletontól és Sam Mendes-től, Winslet 2012-ben hozzáment az üzletember Ned Rocknrollhoz. Három kapcsolatából három gyermek született: Mia Honey, Joe Alfie Winslet Mendes, Bear Winslet.

Asztrológiai vonatkozás: Kate Winslet radix képletében a pontos születési óra-perc ismerete nélkül is látható, hogy nem csupán a Nap, hanem a Hold, a Merkúr és a Plútó is a Mérleg jegyében áll, így a lényébő áradó bájosság, kedvesség, erőteljes művészi irányultság és a folyamatos harmóniára való törekvés által Kate tényleg egy ízig-vérig Mérleg nő!

vissza