Kapcsolat

Tel.:     +36 30 752 25 31

E-mail: asztro@gyurcsobori.hu

Facebook

Híres születésnaposunk - Gianni Morandi, az örökifjú olasz énekes

2020.12.11.

Híres születésnaposunk - Gianni Morandi, az örökifjú olasz énekes

Gianni Morandi neve valószínűleg nem a 20-30 évesek számára fog ismerősen csengeni, legalábbis nem kis hazánkban. Olaszországban azonban ő a mai napig egy igazi híresség, fiatalok és idősek egyaránt rajonganak érte.

Gianni Morandi az egyik legnépszerűbb és legismertebb olasz énekes, több mint 50 millió eladott lemezzel és számtalan slágerrel. Az egyik legismertebb száma talán a Térden állva jövök hozzád című 1964-es film betétdala, melyet generációk dúdoltak világszerte. A film női főszereplőjét, Laura Efrikiant egyébként Gianni 2 évvel később, 1966-ban el is vette feleségül.

Gianni Morandi 1944. december 11 -én született, ám sármja mitsem változott az évek alatt. Közvetlen, mosolygós, barátságos és a Nyilas jegyében születettekhez méltóan egy igazi örökifjú, amit ez a lenti, Padovában készült fotó is tökéletesen bizonyít. A kép pont egy évvel ezelőtt készült az egyik padovai vinotékában, ahol Gianni laza egyszerűséggel megjelent, mivel akkor épp a 75. születésnapját ünnepelte. A helyi olaszok - fiatalok és idősek egyaránt - gyermeki lelkesedéssel, izgalommal és hatalmas tisztelettel fogadták. Borozgatás közben kedélyesen elbeszélgetett mindenkivel, ahogy ez egy igazi sztárhoz illik.

Idén sajnos az esélye sincs meg annak, hogy bárkivel összefussunk egy bárban, így egyelőre maradnak az emlékek, fotók, no meg a dalok! Ha nem áll tőled távol az olasz életérzés, akkor Gianni Morandi hivatalos weboldalán további képeket és videókat - például egy 60-as években készült Vespa reklámfilmet -  is találsz:

https://www.morandimania.it/gianni-morandi-foto.asp

https://www.morandimania.it/gianni-morandi-video.asp

Gianni Morandi a mai napon ünnepli 76. születésnapját!

Tanti Auguri Gianni e Boun Compleanno!

Képforrás: www.morandimania.it, illetve saját fotóvissza