Kapcsolat

Tel.:     +36 30 752 25 31

E-mail: asztro@gyurcsobori.hu

Facebook

Híres születésnaposunk - George Clooney

2021.05.06.

Híres születésnaposunk - George Clooney

Még a kilencvenes években vált ismertté George Clooney neve, aki karrierje beindulását a népszerű Vészhelyzet sorozatnak köszönheti. Az ebben alakított karaktere - Dr. Doug Ross - egy igazi szívtipró volt, aki nem tisztelte sem a tekintélyt, sem a szabályokat, azonban a való életben a kétszeres Oscar-díjas színész közel sem ilyen ember.

George Timothy Clooney 1961. május 6-án született Kentucky államban. Kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színész, rendező, producer és forgatókönyvíró. Clooney már egész kicsiként beleláthatott a televíziózás világába, hiszen apja talkshow-műsorvezető volt. Édesanyja szépségkirálynő volt és a helyi városi tanácsnál dolgozott.

Mielőtt a világ megismerte volna, Clooney dohányföldön dolgozott és női cipőket is árult. Nem túl sikeres sorozatszerepek után a világhírnevet a Vészehelyzetben alakított szerepe hozta meg számára. Ezek után hamar kiderült, hogy a színészet valóban neki való. Ezt bizonyítja az is, hogy a Forbes élén szerepelt, mint a legjobban fizetett színész, a People magazin pedig kétszer is a legszexisebb férfinek választotta.

Clooney születéskori Napjegyéhez, a Bikához méltóan volt ENSZ jószolgálati nagykövet is és rengetegetet jótékonykodnak feleségével, Amallal, akivel két gyermeket (ikreik születtek 2017-ben) nevelnek közösen.

vissza