Kapcsolat

Tel.:     +36 30 752 25 31

E-mail: asztro@gyurcsobori.hu

Facebook

A hennafestés misztikus világa

2021.06.03.

A hennafestés misztikus világa

A hennafestés története 5000 évre nyúlik vissza az időben - testfestésre használták Délkelet-Ázsiában, Indiában, a Közép-Keleten és Észak-Afrikában is. A hennalevelek összezúzása során nyert hennapépet használják a test díszitésére. Az alkalmazott minták igen változatosak, függően az adott kultúrától.

A henna misztikus és nagyszerű hagyományok világába röpít minket. Az indiai szubkontinensen a mehndi szót használják, míg az arab és nyugati világban a henna az elterjedt kifejezés erre a művészetre.

A hennafestés határokon átívelő hagyománya különböző szinteken bár, de megjelenik a Bibliában, a zsidó ceremóniákban és a muszlim hagyományokban is. A legrégebbi hagyományok szerint a hennafestés kézre, pontosabban a tenyérre készült. Később, amikor a hennafestés egyre népszerűbb lett, a test teljes felszínére készültek minták.

A természetes henna biztonságosan alkalmazható bőrön, mivel semmilyen vegyszert nem tartalmaz. A henna gyógynövény is: gombaölő hatású, így sem fertőzés, sem allergiás reakció lehetősége nem áll fenn. További előnye a hennafestésnek,  hogy teljesen fájdalommentes folyamat. A hennapaszta eltávolításával várni kell körülbelül 5 órát. A henna eltávolítása után a minta színe narancssárga, halványbarna lesz. Ez a szín a következő órákban sötétedni fog, és körülbelül 24 óra elteltével éri el a legélénkebb árnyalatot, mely pár napig élénken megmarad a bőrön.

vissza