Kapcsolat

Tel.:     +36 30 752 25 31

E-mail: asztro@gyurcsobori.hu

Facebook

BLOG

Híres születésnaposunk - Meryl Streep

2021.06.22. Híres születésnaposunk - Meryl Streep

A mai napon 72 éves Meryl Streep, háromszoros Oscar- és nyolcszoros Golden Globe-díjas amerikai színésznő. Korunk egyik legtehetségesebb és legsikeresebb színésznője, akinek karrierje töretlen, élete pedig allűrök és botrányok nélkül zajlik. Isteni színésznő, aki sosem okoz csaklódást szerepeiben - kisugárzása, természetessége és időtálló szépsége mindenkit elbűvöl.

tovább

A hennafestés misztikus világa

2021.06.03. A hennafestés misztikus világa

A hennafestés története 5000 évre nyúlik vissza az időben - testfestésre használták Délkelet-Ázsiában, Indiában, a Közép-Keleten és Észak-Afrikában is. A hennalevelek összezúzása során nyert hennapépet használják a test díszitésére. Az alkalmazott minták igen változatosak, függően az adott kultúrától.

tovább

Gyógyító kövek

2021.05.20. Gyógyító kövek

"Az ásványok élőlények a teremtés kezdetekor."
Ez az idézet Nikola Teslától, a szerb-amerikai fizikustól származik, aki egyben feltaláló, villamosmérnök, gépészmérnök és filozófus is volt. Életében 146 szabadalmat jegyeztek be a neve alatt, így ő a világ egyik legjelentősebb és leghíresebb tudósa és feltalálója, aki tevékenységét elsősorban az elektromosság, mágnesesség és gépészet területén fejtette ki.

tovább

Híres születésnaposunk - George Clooney

2021.05.06. Híres születésnaposunk - George Clooney

Még a kilencvenes években vált ismertté George Clooney neve, aki karrierje beindulását a népszerű Vészhelyzet sorozatnak köszönheti. Az ebben alakított karaktere - Dr. Doug Ross - egy igazi szívtipró volt, aki nem tisztelte sem a tekintélyt, sem a szabályokat, azonban a való életben a kétszeres Oscar-díjas színész közel sem ilyen ember.

tovább

Tavaszi virág-szappan házilag

2021.04.20. Tavaszi virág-szappan házilag

Idén nem tudom, lesz e igazi illatos, lágy tavaszunk, sajnos úgy tűnik az időjárás nem túl kegyes hozzánk egyelőre. Hogy egy kis vidámságot csempésszünk az esős, hűvös napokba, akár otthon is készíthetünk tavaszi virág-szappant!

tovább

Ritka égi jelenség decemberben - a betlehemi csillag

2020.12.17. Ritka égi jelenség decemberben - a betlehemi csillag

Jézus születésének megjövendölése 2000 évvel ezelőtt két bolygó szoros együttállásához kötődhetett és ez a ritka égi jelenség - a betlehemi csillag - idén karácsony előtt újra megismétlődik.

tovább

Híres születésnaposunk - Gianni Morandi, az örökifjú olasz énekes

2020.12.11. Híres születésnaposunk - Gianni Morandi, az örökifjú olasz énekes

Gianni Morandi neve valószínűleg nem a 20-30 évesek számára fog ismerősen csengeni, legalábbis nem kis hazánkban. Olaszországban azonban ő a mai napig egy igazi híresség, fiatalok és idősek egyaránt rajonganak érte.

tovább

Wabi Sabi - a tökéletlenség és múlandóság szépsége

2020.11.11. Wabi Sabi - a tökéletlenség és múlandóság szépsége

A wabi sabi kifejezés a japán emberek számára nem egy épp divatos irányzatot testesít meg, hanem gondolkodásmódjuk, életfelfogásuk része. A wabi sabi filozófiájának lényege abban rejlik, hogy elfogadjuk a dolgok és saját életünk múlandóságát és tökéletlenségét, ezáltal örömünket lelhetjük az élet minden apró pillanatában, mintegy feloldozást találva a tökéletesség hajszolása alól.

tovább

Halloween - az ősi kelta ünnep

2020.10.29. Halloween - az ősi kelta ünnep

A kelták ősi pogány ünnepe, a Mindenszentek napját megelőző este, a Halloween. A kelták az újévet november 1-től számították és hitük szerint a halottak istene az óév utolsó napján, október 31-én megengedte az elhunyt lelkeknek, hogy családjaikhoz hazalátogassanak.

tovább

A tibeti homokmandalák

2020.10.15. A tibeti homokmandalák

A mandala szanszkrit eredetű szó, kört, körszeletet, körívet jelent. A mandala a világegyetem - a makrokozmosz és mikrokozmosz - közötti tökéletes egységet, harmóniát, azonosságot fejezi ki. A mandalákat összetett, bonyolult mértani formák alkotják, melyek pontosan követik az ősi hagyomány szerinti ábrázolásokat.

tovább