• Gyurcsó Bori - horoszkóp elemzés
  • Tarot elemzés

Ahogy fent, úgy lent

"Sidera inclinant, non necessitant."

A csillagok hatnak, de nem kényszerítenek.

Paracelsus szavai tömören és lényegretörően érzékeltetik az asztrológia esszenciáját. A szabad akarat rendkívül fontos kincse minden léleknek, de nem szabad összetévesztenünk a szabad cselekedet valójában nem létező fogalmával.

Az asztrológia önmagunk kis világának és a kozmosz nagy összefüggéseinek megértésére, valamint e kettő egy rendszerben történő vizsgálatára hivatott. Minden ősi kultúra foglalkozott asztrológiával, amely egészen a XVIII. századig teljesen összefonódott az asztronómiával, vagyis a csillagászattal. Ezeket az égi megfigyeléseket arra használták, hogy jobban megismerjék és megértsék az élet törvényszerűségeit. Az asztrológia tehát évezredes megfigyeléseken alapuló, empírikusan fejlődött tanítást, tudásrendszert testesít meg. Lényegében egy nem materialista tudomány, mely a csillagos égbolt hatását vizsgálja a földi élet körülményeire, elsősorban az egyes emberek adottságaira és életsorsára.

A természeti törvények mindenkire érvényesek, akár hiszünk benne, akár nem. Kapcsolatban állunk a Világmindenséggel, az energia mindenhol körbe vesz bennünket és minden mindenre hatással van. Az asztrológia ennek az energiarendszernek egy közvetítő csatornája, mellyel megérthetjük ezeket az összefüggéseket és harmóniát teremthetünk saját belső és külső világunkban. 

"Ahogy fent, úgy lent és ahogy kint, úgy bent".

(Hermész Triszmegisztosz, Smaragdtábla)

 

 

Kapcsolat

Tel.:     +36 30 752 25 31

E-mail: asztro@gyurcsobori.hu