Kapcsolat

Tel.:     +36 30 752 25 31

E-mail: asztro@gyurcsobori.hu

Facebook

A Tarot lapjai

A tarot egy 78 lapból álló kártyacsomag. A kártyák egyik oldalán színes képek, szimbólumok találhatók, a másik oldaluk egyforma színű és mintázatú.

A lapok két fő csoportot alkotnak. A Nagy Árkánum (nagy titkok) 22 számozott lapból áll, a Kis Árkánum (kis titkok) 56 lapot tartalmaz.

A Nagy Árkánum 22 lapja ősi archetípusokat jelenít meg, mely minden ember számára érthető és érezhető. Ez a 22 lap a legfontosabb problémáinkat, vágyainkat, motivációinkat testesíti meg és gazdag szimbolikájukkal tökéletes tükröt jelentenek számunkra az útkeresés során. A kezdőlap a Bolond, melyre 0-ként hivatkoznak. Az 1-21-ig számozott lapok egy teljes fejlődési ciklust szimbolizálnak, a Mágus lapjától a Világ lapjáig.

A Kis Árkánum felépítésében és struktúrájában megfelel a mai játékkártyáknak. Az 56 lapot négy színre oszthatjuk, ám a Treff, a Pikk, A Kőr és a Káró helyett itt Botokat, Kardokat, Kelyheket és Érméket találunk, melyek a négy középkori társadalmi réteget - parasztság, lovagok, papok és kereskedők -  szimbolizálják. Minden színsor 14 lapból áll, 10 számozott lapból az Ásztól a Tizesig, valamint 4 udvari kártyából: Apród, Lovag, Király és Királynő.

Forrás: Tarot Biblia, Tarot-Mindennapi bölcsességek